Autor |
Wiadomość |
Madzia
Bob Budowniczy
Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 91 Skąd: Krk |
|
spaghetti carbonare |
|
Bardzo proste, szybkie i spaczne danie:)
Gotujecie makaron spaghetti, miedzy czasie szynkę gotwaną kroicie w paseczki i podmarzacie dodajecie smietany kremówki (30%) i czakacie az zgestnieje, sól i pieprz dla smaku (tylko uważajcie bo szynki same w sobie sa słone, żeby nie przesolić). Koniec
Życze smacznego
|
|
Wto Lut 21, 2006 15:36 |
|
|
Reklama
|
|
Wto Lut 21, 2006 15:36 |
|
|
marta
Taczkowy
Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 31 Skąd: ck kielce |
|
|
|
A najlepiej to poproście Madzie żeby Wam zrobiła bo w jej wykoniu naprawde jest dobre hihi
|
|
Wto Lut 21, 2006 16:01 |
|
|
Przemo
Majster
Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 150 Skąd: GTW |
|
|
|
a białe spagheti to jest to o czym mówisz??
bo ja znam przepis tez z szynką ale do tego jeszcze na patelnie serek topiony + jakiś serek z pleśniowych... moze być nawet zwykły makaron np świderki aha i do tego coś zielonego do przybrania
|
|
Wto Lut 21, 2006 16:06 |
|
|
Madzia
Bob Budowniczy
Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 91 Skąd: Krk |
|
|
|
ooooo... serek plesniowy moze byc niezly spróbuje
|
|
Wto Lut 21, 2006 16:13 |
|
|
Grzegorz
Bob Budowniczy
Dołączył: 24 Lut 2006 Posty: 95
|
|
|
|
Ja mam właśnie taki fajny przepisik na spaghetti z serkiem, robi się to mniej więcej tak:
Gotujecie sobie makaron ( najlepiej rureczki takie więszke i krótkie ). Sos robi się nastepująco: w rondelu rozpuszczecie masło, wrzucacie na to serek topiony ( może być np z ementalerem ) dolewając śmietany ( mały kubeczek. Kiedy serek się rozpuści dosypujecie Curry i pieprzu do smaku. Na samym koncu utarty żółty serek. Proporcjami musicie sobie porząglować sami, ja używam jak idzie 2x duzy serek topiony ( taki 5 cm długości ) 3/4 dużej śmietany i jakies 20 dag serka --> danie dla 4 osób.
Tanie i baaardzo sycące jedzenie
_________________ Moderator
GG: 2637772
Forum Budownictwo |
|
Pon Lut 27, 2006 21:50 |
|
|
Edek
moderator
Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 797 Skąd: Centrum Zarzadzania Swiatem |
|
|
|
a ja mam tez sos ulubiony
pol sloika sosy do bolonskiego
puszka tunczyka w sosie wlasnym kawalki albo wersja tansza - taki rozmielone mieso tunczyka w sosie wlasnym czyli w wodzie solonej
tunczyka podsmazam na patelni do zarumienienia, dolewam sos, bul bul
i wylewam na makroan najlepiej Pasta kolorwy (tanszy, zdrowszy i lepszy od lubelskiego!) posypuje duuuzo iloscia starego zoltego sera i zajadam sie...
_________________ Edek Z Doliny Kredek
Forum Budownictwo
My Foto |
|
Pon Lut 27, 2006 22:30 |
|
|
ania
Mistrz Kielni
Dołączył: 17 Lut 2006 Posty: 127 Skąd: radomsko |
|
|
|
z tego co się orientuje carbonare to biały sos, to może by tak nowy temat dot sosów czerwonych do spaghetti:o) pewnie też by się znalazło dużo przepisów
_________________ ania
Forum Budownictwo |
|
Wto Lut 28, 2006 00:09 |
|
|
Reklama
|
|
Wto Lut 28, 2006 00:09 |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|
|